START-UPS

Sinds 2011 hebben wij ons gespecialiseerd in het begeleiden van Start-ups bij het bedrijf Startupbootcamp: een wereldwijd netwerk van Start-up versnellers (accelerators). Een onderzoek van Harvard heeft aangetoond dat de meeste start-ups falen door conflicten in de onderlinge verhouding. Voor de oprichters en aandeelhouders is het belangrijk om conflicten te voorkomen. Daarom bieden wij Pre-Mediation aan.

Startups hebben een specifieke dynamiek en vraagstukken. Door het voeren van (pre) mediation-gesprekken bij Startupbootcamp zijn wij goed ingevoerd in kwesties zoals aandelenverhouding van de oprichters, verschil in commitment van oprichters en andere leden van het team, teamdynamiek, rolverdeling en verschil in leiderschapsstijlen.

Wij begeleiden Start-ups altijd met twee mediators. Dankzij onze verschillende achtergronden (advocatuur, organisatie-psychologie, ondernemer, franchise adviseur, tax, journalistiek) én stijlen zien we niet snel belangrijke aspecten van een team over het hoofd.

Inmiddels zijn we naast Startupbootcamp Amsterdam, ook betrokken bij vele andere start-ups en breid het netwerk en het fenomeen zich verder uit.

Zo begeleiden we Startups op gebied van E-commerce, Smart city & Living, Fintech en Internet of Things.

Zo was Roelof als mediator te horen en zien bij De Week van de Ondernemer en Annemarie en Roelof bij Business News Radio (BNR). Daar vertelden zij over pre-mediation, een fenomeen dat in Nederland relatief nieuw is. Een van de ondernemers zei zelfs: ‘Wat een briljant idee: op regelmatige basis aan tafel met een pre-mediation!’ ‘Had ik dat maar eerder geweten!’

vos1

Kijk ook bij:

Ondernemerszaken
Arbeidsmediation
Privé zaken
Fiscale mediation