Morly Frishman

Als een veelzijdige (juridische) professional en een internationaal zakelijk mediator (MfN Register), heb ik een passie voor het helpen van mensen en organisaties bij het omgaan met conflictsituaties en om, waar mogelijk – deze conflictsituaties juist te helpen voorkomen.

Een “big picture guy” en tegelijkertijd een fan van details en verhalen. Naast mijn rechtenstudie (Jeruzalem en later Amsterdam) heb ik ook een interdisciplinair programma afgerond, dat heeft bijgedragen aan mijn veelzijdige kijk op het leven. In de loop der jaren heb ik een diepgaand begrip ontwikkeld van conflictdynamiek en de behoeften van mensen in conflictsituaties. Dit mede dankzij een gevarieerde internationale juridische carrière, die meer dan twee decennia omvatte, waarin ik werkte als advocaat, onderzoeker, griffier, justice sector advisor,, multistakeholder procesfacilitator en, meer recent, als onafhankelijk consultant en als mediator.

Diep van binnen altijd heb ik altijd ergens geweten dat ik een professionele mediator zou worden, vanwege mijn natuurlijke neiging om te bemiddelen. Mijn focus ligt op zakelijke en werkrelaties, vooral die met een internationale of multiculturele dimensie. Mijn sterkste troef als mediator is het vermogen om het vertrouwen van mensen te winnen, vermoedelijk als gevolg van een natuurlijk open, evenwichtige en genuanceerde aanpak. Klanten waarderen verder de mix die ik breng van oprechte nieuwsgierigheid en empathie, een analytische en creatieve geest en een oplossingsgerichte mindset.

Ik ben blij dat ik me heb aangesloten bij Partner-Mediation om pre-mediation te beoefenen – een concept waarvan ik een groot voorstander ben – met start-ups.

Omdat ik zelf een van de grondleggers was van een legal-tech start-up die – net als zoveel vergelijkbare ondernemers – stopte vanwege relationele uitdagingen, wil ik andere start-ups helpen dergelijke risico’s te minimaliseren.

Passionate about preventing unnecessary conflict and helping people and organisations already in a conflict situation to deal with it constructively.

Morly Frishman

Team