Mareille de Bloois

Na mijn studie sociale psychologie heb ik eerst bij de overheid en nu in het bedrijfsleven gewerkt als adviseur op het gebied van menselijk gedrag. Ik word in mijn werk vaak ingeschakeld om te adviseren over moeilijke gesprekken, waarbij organisaties met verschillende belangen tot een oplossing willen komen. Zo ben ik in aanraking gekomen met mediation.

Tijdens mijn opleiding als mediator bij het ADR Instituut voelde ik meteen: dit is wat bij mij past. Ik heb een natuurlijke neiging om te bemiddelen en mensen in verbinding te brengen. Mensen geven mij terug dat ze mijn rust in gesprekken waarderen en dat ze zich gehoord voelen. Ik ben doelgericht en analytisch en werk graag toe naar concrete afspraken en resultaten.

Naast mijn werk als (pre)mediator werk ik op dit moment als adviseur op het gebied van transities in het domein van de fysieke leefomgeving. Bijvoorbeeld op thema’s als de energietransitie, duurzaamheid, mobiliteit en verstedelijking vraagstukken. Ik richt me op het creëren en begeleiden van samenwerkingen tussen overheden en bedrijven, om tot goede oplossingen te komen voor maatschappelijke opgaven. In mijn advies kijk ik altijd naar de factoren die het gedrag van mensen bepalen, om op basis daarvan tot een goede strategie te komen om problemen op te lossen.

Ik word geïnspireerd door innovatieve en ondernemende mensen en hou van hun energie. Daarnaast leer ik graag meer over innovatie. Het begeleiden van  startups door middel van pre-mediation vind ik daarom enorm waardevol.

Wat mij drijft is mensen (weer) met elkaar in verbinding brengen.

Mareille de Bloois

Team