Ton Croiset van Uchelen

Mijn rechtenstudie in Utrecht leidde mij naar de advocatuur, waar ik bij Houthoff in de (verzekerings-) procespraktijk de kneepjes van het vak leerde. Door de latere overstap naar het bedrijfsleven heb ik ervaring opgedaan in de IT (software), FMCG (consumentengoederen) en de farmacie, meestal in eindverantwoordelijke functies als General Counsel.

Sinds een ruim aantal jaren heb ik een eigen juridische adviespraktijk met een gevarieerde klantenkring, meest ondernemers en ondernemingen. Een bijzonder aandachtsgebied is de advisering van (verenigingen van) franchisenemers. Voor mijn klanten ben ik ook beschikbaar als gecertificeerd vertrouwenspersoon en voor gerelateerde  dienstverlening, bij voorbeeld in klachtencommissies.

In het bedrijfsleven ontwikkelde ik een andere kijk op achterliggende belangen, zowel bij mijn opdrachtgever als bij de wederpartij. Deze belangen bleken vaak niet terug te vinden in eenmaal ingenomen rigide standpunten of bij het bepalen van “juridisch gelijk”. Denken vanuit macht, in plaats van te streven naar win-win.

Als ervaren MfN-mediator ligt mijn focus op het voorkomen van conflicten en geschillen, en als het niet anders kan in het gezamenlijk oplossen daarvan. Ik ben een prettige gesprekspartner, met een scherp, analytisch oog én oor voor “het onderhuidse” en voor al dan niet uitgesproken wensen en gevoelens. Eigenschappen die in mediation en zeker bij franchise-mediation goed van pas komen om partijen tot elkaar te brengen.

Mijn focus ligt op het voorkomen van conflicten en geschillen en als het niet anders kan in het gezamenlijk oplossen daarvan.

Ton Croiset van Uchelen

Team