Blog

Op onze blog delen wij nieuws, meningen en onze visie op zakelijke mediation. Zo blijven we zelf scherp en op de hoogte en nemen wij jullie daar in mee.

Ineens is het zo ver. Je realiseert je dat je niet meer het beste bij elkaar naar boven haalt. De luchtigheid in de relatie is langzaam verandert in een zwaar gevoel. Dat besef is op zich al een verdrietig gegeven.

De ‘partners’ die bij ons aan tafel zitten hebben de moed bij elkaar geraapt en hulp ingevlogen. Zij voelden aan dat ze dit proces van ontrafeling beter zou uitpakken met een neutrale derde partij. Vaak is er iemand in hun omgeving hen al voorgegaan.

En dan zit je aan tafel en dan merk je dat het ook nog eens ‘hard’ werken is om deze ontrafeling vorm te geven. Het liefst op zo’n manier dat beide partners dit hoofdstuk kunnen afsluiten en hun eigen pad kunnen inslaan.

Wat is de sleutel tot succes in deze? Hoe verschillend de mensen ook zijn die aan tafel zitten, hoe anders hun verhaal, hun leven of hun zakelijke business ook is, er is een gouden regel; hoe meer je geeft, hoe meer je krijgt.

Dit is de makkelijkste maar tegelijkertijd ook de moeilijkste houding om aan te nemen als je in een conflict zit. Grote kans namelijk dat je niet meer veel voor elkaar over hebt, dat er (te)veel is gebeurd, jullie je beiden miskend, niet gezien, niet geoord of niet gerespecteerd voelen. “En dan moet ik als eerste over de brug komen?” hoor ik je zeggen. “Dat voelt als toegeven!”

Nu komt het mooie: grote kans dat jullie beiden niet hetzelfde belang hebben, niet hetzelfde willen. De metafoor van de sinaasappel geeft dit goed weer. “Twee studenten vechten om de laatste sinaasappel in huis. De een wil de schil voor het maken van cocktails, dan ander wil het sap voor een glas jus bij het ontbijt op bed voor zijn date”. Die ene sinaasappel biedt dus uitkomst voor beiden. Zo kan het zakelijk zijn dat voor de een de bedrijfsnaam van belang is, en voor de ander juist de ‘IP’. Als je dan ‘over je schaduw heenstapt’ en als eerste toeschietelijk bent, de ander ‘geeft’ wat hij belangrijk vindt, zal de ander meer bereid zijn ook met jou mee te denken. The more you give, the more you get, brengt je vanuit de oude destructieve dynamiek naar een meer constructieve dynamiek.

Wil je ondersteuning, wij helpen je graag met het faciliteren van het gesprek tussen jullie.

For more True Conversations see www.partner-mediation.com

 

Bewustwording van conflictpatronen is de start om anders met conflictsituaties om te gaan.