Blog

Op onze blog delen wij nieuws, meningen en onze visie op zakelijke mediation. Zo blijven we zelf scherp en op de hoogte en nemen wij jullie daar in mee.

Daar sta je dan als Business Partners lijnrecht tegenover elkaar. Over de visie van jullie onderneming, de strategie, het tempo of vanwege een belangrijke keuze. Jullie lijken in een impasse terecht te zijn gekomen. Dit frustreert omdat je er samen niet uitkomt. Polarisatie is een feit.

Volgens Esther Perel, hebben wij de neiging om dat deel van het dilemma of het conflict, wat ons niet past te externaliseren en bij de ander neer te leggen. Als je het dilemma alleen op zou lossen of met jezelf in conflict zou zijn, zou je waarschijnlijk beide kanten of uitersten onderzoeken en de zaken tegen elkaar afwegen. In een relatie hebben we de neiging het ene uiterste naar je toe te trekken (wat je past) en het andere uiterste bij de ander ‘neer te leggen’. Hierdoor lijkt een impasse te ontstaan.

Maar er is een uitweg. De uitweg is het verplaatsen in de positie van de ander, het voelen van zijn of haar kant en het daadwerkelijk overwegen van zijn/haar gedachten. Naar beide kanten. Wanneer je dit uitspreekt naar elkaar opereer je weer als team in plaats van opponenten. Grote kans dat er beweging ontstaat!