Blog

Op onze blog delen wij nieuws, meningen en onze visie op zakelijke mediation. Zo blijven we zelf scherp en op de hoogte en nemen wij jullie daar in mee.

Oprichters zijn vaak nieuwsgierig waar we het over hebben in Pre Mediation sessies. Wat andere ondernemers ter tafel brengen en hoe ze daarvan kunnen leren. Laten we wat inzicht geven, hier een paar thema’s die aan bod komen in onze True Converations.

Wat gebeurt er als je medeoprichter je laat vallen vlak voor een belangrijke deadline? Hoe ga je om met mensen in je bedrijf die niet de verantwoordelijkheid nemen die je verwachtte? Wat moeten medeoprichters doen als een van hen financiële problemen heeft of een andere ernstige ‘live-event’ meemaakt? Is het een probleem voor medeoprichters om andere professionele bezigheden te hebben? Is het schijnbare gebrek aan relationele problemen op zich een reden tot bezorgdheid? Hoe krijg je meer verantwoordelijkheid van een medeoprichter? Wat gebeurt er als 2 medeoprichters totaal verschillend met stress omgaan? Wanneer heeft jouw stressniveau en stressmanagement een negatieve invloed op je partner? Wat is de mogelijke dynamiek wanneer een ‘man en vrouw founding team’ een derde medeoprichter wil aantrekken?

 

 

Mijn focus ligt op het voorkomen van conflicten en geschillen en als het niet anders kan in het gezamenlijk oplossen daarvan.

Ton Croiset van Uchelen