Blog

Op onze blog delen wij nieuws, meningen en onze visie op zakelijke mediation. Zo blijven we zelf scherp en op de hoogte en nemen wij jullie daar in mee.

Alhoewel we momenteel veelal op afstand werken en vanuit verschillende locaties bijdragen aan ‘de business’ zijn de onderlinge verhoudingen virtueel niet minder voelbaar.

Diverse vormen van overleg of het samenwerken kunnen elke dag minder prettig aanvoelen of zelfs energie vreten, wanneer ‘in de onderstroom’ sprake is van een (potentieel) conflict of opgestapelde frustratie. Het beïnvloedt de mate waarin je zin hebt in je werk, hoe je lichaam aanvoelt, je stress-level en niet te vergeten de mate van succes in je business.

Alhoewel het veel moed vraagt hier ook daadwerkelijk iets aan te doen en de verleiding groot is ‘gewoon’ door te gaan, merken wij keer op keer wat een opluchting het kan geven wanneer mensen wel de tijd nemen om zaken naar elkaar uit te spreken.

Om deze drempel iets te verlagen kunnen wi,j als derde neutrale partij, helpen dit gesprek in goede banen te leiden. Inmiddels hebben honderden startups en ondernemingen deze stap gezet en zijn wij getuige van prachtige gesprekken waar misverstanden werden opgelost, aannames werden teruggenomen, voorvallen werden besproken, kwetsbaarheid werd getoond, gevoelens werden uitgesproken en luchten werden geklaard. Dit nam niet alleen de zware lading weg, maar de activiteiten ‘in de bovenstroom’ verliepen hierdoor ook weer efficiënter en resultaten werden makkelijker bereikt. In dat opzicht is (Pre) Mediation misschien wel juist nu een waardevol concept wat je (vanuit je huiskamer), uit de impasse haalt danwel serieuze escalatie voorkomt.

Voor meer True Conversations zie www.partner-mediation.com

Structured conflict resolution helps to manage the people, the problem and the process.