(PRE)-MEDIATION IN FRANCHISELAND

In onderstaand artikel van deze week in het Nederlands Juristen Blad (NJB) betogen Jurry Teunissen en Ton Croiset van Uchelen dat de nieuwe Franchisewet een meer evenwichtig kader probeert te scheppen voor gesprekken tussen franchisegevers en (verenigingen van) franchisenemers. In de praktijk zien zij helaas te weinig constructieve invulling van de nu in de wet verankerde begrippen “goed franchisegeverschap” en “goed franchisenemerschap”. (Pre-)mediation is bij uitstek geschikt om partijen die langjarig aan elkaar verbonden zijn daadwerkelijk bij elkaar te houden, en soms weer bij elkaar te brengen. Ook, en wellicht juist in franchiseland. Daarom de oproep aan wie de schoen past: professionele begeleiding bij de moeilijke gesprekken tussen franchisegever en franchisenemers kan goed helpen om de wederzijdse doelen te bereiken. Met respect voor elkaar én elkaars belangen.

Lees hier het gehele artikel Goed werkgeverschap meer dan redelijk en billijk?