REINVENTING YOUR BUSINESS RELATION WITH TRUE CONVERSATIONS

Wie neemt regelmatig zijn business relatie onder de loep? Kijkt naar de ‘aandeelhoudersovereenkomst’ die in het verleden is opgesteld? Naar de afspraken die zijn gemaakt?

Ik denk niet veel business partners.

Weten we überhaupt wel wat we aangaan als we een business marriage starten? Gedreven door optimisme, een zekere mate van naïviteit en gebrek aan ervaring, zijn er maar weinigen die kunnen voorzien wat er op hun pad komt en hoe je het beste omgaat met rooskleurige en minder rooskleurige tijden.

Ook al waren we volledig overtuigd van de samenwerking en het business plan, we kunnen vaak niet bevatten hoe de relatie zal uitpakken als we worden ‘getest’. Hoe het voelt als we onvoorwaardelijk gesteund worden door onze partner of als we hevig teleurgesteld worden.

Waar we zo zeker over waren is niet meer zo zeker of wat we niet hadden verwacht is gebeurd.

Ervan uitgaande dat de relatie onveranderlijk blijft over de jaren is even onwaarschijnlijk als ervan uitgaan dat we dag in dag uit dezelfde persoon blijven. Doelen, prioriteiten, behoeften en verlangens veranderen met de tijd.

Je verdiepen in elkaars aandeel, de bijdrage aan het bedrijf en de relatie, ieders behoeften, verwachtingen en verlangens, de mate van onderling vertrouwen en hoe ieder bepaalde incidenten/gebeurtenissen heeft ervaren, geeft de mogelijkheid de status van de relatie te peilen. Het is tevens een kans om vooruit te kijken en te zien of de relatie bestendig is om de gewenste doelen te kunnen bereiken.

En zo kan je een goede business relatie ook vieren. Doordat je beseft wat er voor nodig is om op koers te blijven en op een prettige manier te blijven samenwerken. Zo kun je ook vieren wat het jullie allemaal brengt en trots zijn dat je je niet van elkaar afkeert als het moeilijk gaat maar het gesprek juist aangaat, om te kijken hoe je het beste om kunt gaan met moeilijkheden.

Partner-Mediation heeft hiervan zijn missie gemaakt. Echte gesprekken te voeren in het bedrijfsleven zodat je onderneming en je werk energie en voldoening oplevert.

Voor meer informatie zie www.partner-mediation.nl