VOORKOMEN VAN EEN VECHTSCHEIDING

Wanneer partners besluiten uit elkaar te gaan is er vaak al heel veel gebeurd. Beide zijn vaak moe van de communicatie, de emoties en wat er allemaal is voorgevallen. De kans op escalatie is dan ook groot. Je bent moe en kwetsbaar.

Toch zien wij steeds vaker dat er bei partners ook een wil is om de scheiding goed af te ronden. Omdat je met elkaar verbonden blijft (zakelijk, door kinderen of hoe dan ook), of omdat je relaties goed wil ‘afhechten’.

Mediation is een geschikt instrument om te komen tot wederzijds gedragen afspraken (vastgelegd in het echtscheidingsconvenant), omdat daarbij de intenties en de belangen van beide partners worden benoemd. Deze liggen aan de basis van een nieuw vorm te geven relatie in welke hoedanigheid dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *